Lapin Sieniseura ry.

Lapin Sieniseura ry. on perustettu 1975 ja jäseniä on noin 100. Toiminta-alueena on koko Lappi, mutta käytännössä toiminta keskittyy Rovaniemelle. Täällä pohjoisessa sienestyskausi on lyhyempi ja osuu hieman eri aikaan kuin Etelä-Suomessa. Pohjoinen lajisto ja lajien yleisyys poikkeaa myös eteläisestä. Toiminnassa näkyviä painotuksia ovat paitsi sienestys ja sieniretket, myös sienten käyttö ruokataloudessa ja käsityössä, kuten värjäyksessä. Toiminta kehittyy jäsentemme kiinnostuksen kohteiden ja aktiivisuuden mukaan koko ajan.  Tärkeimpiä yhteistyötahoja ovat Lapin maakuntamuseo, Lapin martat, Rovaniemen luonto, Rovaniemen 4H-yhdistys ja Metsähallitus.

Jäsenille kerrotaan seuran toiminnasta pääsääntöisesti sähköisten jäsentiedotteiden kautta. Lapin sieniseura järjestää joka vuosi muutaman retken, joilla tutustutaan eri sieniin ja sienimaastoihin. Vakiintuneisiin toimintamuotoihin kuuluvat mm. korvasienijahti, suppilovahveroretki ja yleiset sieniretket Rovaniemen lähialueille. Elokuun loppupuolella on vuosittain sieninäyttely, jossa on esillä runsaasti eri sienilajeja. Näyttely kokoaa yleensä paljon yleisöä ja asiantunteva talkooväki opastaa parhaansa mukaan lajien tunnistuksessa. Sienivuoden kohokohtia muistellaan joulun alla seuran pikkujoulussa herkullisten sieniruokien merkeissä.

Uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaan. Jäseneksi pääsee maksamalla jäsenmaksun ja ilmoittamalla yhteystietonsa sähköpostitse.

JÄSENMAKSUT 2016: Täysi-ikäinen jäsen 10e, alle 18v. lapset voivat osallistua toimintaan maksutta. Jäsenmaksut maksetaan tilille: Pohjolan osuuspankki, FI58 5640 0220 2993 46, Lapin Sieniseura ry. Ilmoita maksun viestiosiossa jäsenen nimi!

 

Puheenjohtaja ja seuran yhteystiedot:

Piritta Marttila
lapinsieniseura[ÄT] gmail.com
puh. 040 1477871

 

Sihteeri

Sirkka-Liisa Peteri
puh. 0400-650429

 

WWW-osoite:
https://www.facebook.com/lapinsieniseura