Pohjois-Karjalan Sieniseura ry.

Pohjois-Karjalan Sieniseura on perustettu vuonna 1974, aktiivisia jäseniä seurassa on viitisenkymmentä.

Sieniseuran toiminta-alueena on Pohjois-Karjalan maakunta. Tämänhetkisten jäsenten kotikuntia ovat pääasiassa Joensuu, Kitee, Kontiolahti, Liperi, Lieksa, Outokumpu, Tohmajärvi sekä Heinävesi. Jäsenissä on sienivalistusta, -opetusta ja -tutkimusta tekeviä henkilöitä mm. Martoista ja ProAgriasta, sienikaupan edustajia sekä sienineuvoja- ja keruutuotetarkastajakoulutuksen saaneita henkilöitä.

Huomattava osa seuran jäsenistä on kuitenkin ihan tavallisia sienestäjiä, joilla on kiinnostus oppia tuntemaan ja hyödyntämään erilaisia sieniä.

Aktiivisesti toimiva seura

Seuran vuotuiseen vakio-ohjelmaan kuuluvien kevät- ja syyskokousten yhteydessä pidetään usein mielenkiintoinen sieniaiheinen esitelmä, sienivalokuvien katselua tai esitellään näytteinä tuoreita sieniä. Jokavuotinen kevätsieniretki tehdään touko-kesäkuun vaihteessa. Syksyllä järjestetään perinteinen sienipäivä tai opintoviikonloppu, jossa pääosassa on sieniretki ja sienten tunnistaminen. Itä-Suomen ProAgrian, Maa- ja kotitalousnaisten sekä Pohjois-Karjalan Marttojen kanssa järjestetään Joensuussa syksyisin sadonkorjuutapahtuman yhteydessä sieninäyttely, joka on aina ollut suuri yleisömenestys.

Lisäksi seuran jäsenet ovat olleet järjestämässä sieninäyttelyjä Kiteellä, Kontiolahdella, Heinävedellä ja Lieksassa. Sienten tunnistamiseen ja yleisön sienivalistukseen liittyvän toiminnan lisäksi seura on järjestänyt jäsenilleen sieniruokakursseja. Jäseniä on ollut mukana myös Sieniatlas-kansalaistiedehankkeessa.

Seura on järjestänyt kolme kertaa Suomen sieniseurojen edustajien tapaamisen. Näihin seurojen tapaamisiin eli Sienipäiviin on seuramme osallistunut säännöllisesti.

Olitpa aloittelija tai pitemmälle ehtinyt harrastaja – tervetuloa mukaan toimintaan!

Pohjois-Karjalan Sieniseuran jäsenenä pääset mukaan seuran järjestämille retkille ja tapaamisiin. Tapaamisissa ja kokouksissa on maksuton kahvi-/teetarjoilu usein sieniä sisältävän tarjottavan kera. Sieniretkillä on yleensä jotain tarjottavaa ja seura maksaa suurimman osan mm. sieniruokakurssista. Seura tukee myös jäsenten osallistumista valtakunnallisille sienipäiville.

Pohjois-Karjalan Sieniseuran jäseneksi pääsee maksamalla jäsenmaksun 10 € seuran tilille (Danske Bank FI 4480001170393145). Perheejäseneltä maksu on 2 €, opiskelijalta 5 €. Maksukuittiin on merkittävä uuden jäsenen (ja perheenjäsenen) nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisätietoja jäsenyydestä ja muista asioista saa seuran puheenjohtajalta ja sihteeriltä.

Puheenjohtajan ja sihteerin yhteystiedot

Puheenjohtaja:

Topi Linjama
Matarakatu 20
80130 Joensuu
linjama(ät)gmail.com
p. 045 1385789


Sihteeri:

Kaisa Junninen
Ahtolankatu 7
80260 Joensuu
kaisa.junninen(ät)uef.fi
p. 050 4955129