Suomen Sieniseura ry.

Suomen Sieniseura ry. – Finlands Svampvänner rf. on Helsingissä vuonna 1948 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on Suomen sienistön ja sienisadon kaikinpuolinen tutkiminen, sieniharrastuksen ja sienitietouden edistäminen ja levittäminen, sekä sienitalouden, kuten sienten keräilyn, viljelyn, kaupan ja käytön lisääminen. Suomen Sieniseuran jäseneksi on tervetullut kuka tahansa sienistä kiinnostunut henkilö.

Sienilehti välittää jäsenille ajankohtaista sienitietoutta

Suomen Sieniseuran jäsenmaksua vastaan jäsenet saavat Sienilehden, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja on tarkoitettu etenkin sieniharrastajille ja ruokasienten käyttäjille. Sienilehdessä julkaistaan mm. ajankohtaista uutta tutkimustietoa joka täydentää sienikirjoissa esitettyjä tietoja. Suomen Sieniseuran jäsenmaksu vuodelle 2024 on 30 euroa sisältäen Sienilehden tilausmaksun.

Karstenia – tieteellinen aikaikauslehti

Suomen Sieniseuran julkaisema sienitieteellinen aikakauslehti Karstenia ilmestyy kerran vuodessa. Sieniseura tarjoaa Karstenian jäsenilleen alennettuun hintaan. Ajankohtaiset tiedot löytyvät Karstenian omilta sivuilta osoitteesta karstenia.fi .

Sieniviesti

Suomen Sieniseuran toiminnasta ilmoitetaan jäsenille sähköpostilistalla, jonka nimeksi on annettu Sieniviesti. Sieniviestin vastaanottajaksi voi ilmoittautua lähettämällä nimesi, jäsennumeron ja sähköpostiosoitteen seuramme tiedottajalle osoitteeseen tiedottaja(ÄT)funga.fi.

Toimintaa ja tapahtumia

Suomen Sieniseura ry järjestää lokakuusta huhtikuuhun kuukausiesitelmiä, joiden aiheet vaihtelevat ruokasienistä tieteellisempiin aiheisiin. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden osallistua esitelmiin etänä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Syyskuussa Kaisaniemessä järjestetään kasvimuseon tiloissa kaksipäiväinen sieninäyttely, jossa yleisölle on tarjolla asiantuntijoiden antamaa sienineuvontaa. Sieninäyttelyihin on vapaa pääsy sunnuntaina ja maanantaina klo 11:00-17:00. Katso tarkemmat ajankohdat sivulta tapahtumia.

Muut jäsenedut

Jäsenyyden mukana seuraa myös muita merkittäviä etuja. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän korkealaatuisen jäsenlehden, Sienilehden lisäksi Suomen Sieniseuran jäsen saa:

  1. Alennusta seuran muista julkaisuista (mm. Karstenia). Karstenian tilaushinta seuran jäsenille on 28 €/vuosi.
  2. Mahdollisuuden verkostoitua alan parhaiden asiantuntijoiden ja osaavan harrastajakunnan kanssa ja osallistua opastetuille sieniretkille sekä seuran muuhun toimintaan ja tapahtumiin (mm. mielenkiintoiset esitelmätilaisuudet ja vuosittainen kevätsieniretki)!

Suomen Sieniseuran jäsenet muodostavat yhdessä ammattilaisten, harrastajien ja hyötysienten kerääjien kesken suuren vuorovaikutteisen yhteisön jonka kautta on helppoa verkostoitua ja kartuttaa omaa tietoa ja kokemusta sieniasioista, saada kontakteja samanhenkisten ihmisten kanssa, sekä edesauttaa sienitutkimusta ja sieniharrastuksen leviämistä.

Tervetuloa oppimaan sieniä ja tapaamaan muita sienistä innostuneita!

Suomen Sieniseuran säännöt

» Suomen Sieniseuran säännöt (PDF)

» 9.8.1948 (PDF)

Tietosuojaseloste

» Tietosuojaseloste