Vaasan sieniyhdistys ry.

Vaasan Sieniyhdistys on perustettu vuonna 1978. Vaikka kotipaikka ja nimi viittaa Vaasan kaupunkiin, palvelee yhdistys pohjalaisia jäseniään kauempaakin. Toiminta perustuu hyvin pitkälle sienten tunnetuksi tekemiseen. Retkillä ja näyttelyissä jäsenet saavat asiantuntevaa opastusta sekä suomeksi että ruotsiksi. 

Yhdistyksen perinteiseen toimintaan kuuluvat opastetut sieniretket ja sieninäyttelyt. Mukaan ovat tervetulleita seuran jäsenet ja uudet sieniystävät. Olemme iloksemme huomanneet, että vuosi vuodelta mukaan on tarttunut uusia sieniharrastajia. Pyrimme järjestämään näyttelyn vuosittain, eri teemoihin keskittyen. Sienikursseja on järjestetty yhteistyössä Vaasa-opiston ja Arbiksen kanssa ja retkiyhteistyötä on tehty Vaasan ympäristöseuran kanssa. Pienimuotoisempaa sieni-infoa on annettu Vaasan kauppahallissa ja Siika- ja Silakkamarkkinoilla. Ulkopuolisten asiantuntijoiden sieniaiheisia esitelmiä on kuultu silloin tällöin vuosikokousten yhteydessä. 

Neuvontaa

Sieniä koskevia kyselyitä tulee sienitilanteen mukaan. Yhdistyksemme puheenjohtaja Matti Kyröläinen määrittää tarvittaessa yleisön tuomia sieniä sekä töissä että kotona. Myös keskussairaalan kanssa on ajoittain ollut yhteistyötä, kun oireiden aiheuttajaksi on epäilty sienimyrkytystä. Yhdistyksessämme on useita kauppasienineuvojia. Jos haluat kauppasienikurssin tai kauppasienipoimijakoulutuksen, ota yhteyttä. Järjestämme tutkinnon.

Seuran yhteystiedot:

Puheenjohtaja

Matti Kyröläinen
040-5586676
Huovinkuja 9 D 2, 65320 Vaasa
matti.kyrolainen [ät] netikka.fi tai matti.kyrolainen [ät] ely-keskus.fi

Sihteeri

Eija Koski
040-7778677
eija.koski[ät]ekoart.fi