Hämeenlinnan sieniseura ry.

Hämeenlinnan Sieniseuran perustava kokous pidettiin 26.9.1975. Sysäyksen perustamiselle antoivat Hämeenlinnan kesäyliopiston silloiset sienikurssilaiset. Seuran toiminta-alueena on Hämeenlinnan kaupunki ympäristökuntineen. Seuran jäsenmäärä on tällä hetkellä (v. 2010) noin 100. Joukossamme on useita keruutuotetarkastajan ja -neuvojan tutkinnon suorittaneita sekä muita asiantuntemusta omaavia harrastajia, mutta myös aivan tavallisia ruokasienten kerääjiä, jotka haluavat oppia tuntemaan ja käyttämään muutamaa perussientä laajempaa lajivalikoimaa.

Toimintaa ja yhteistyötä sieniasian puolesta

Seuran tarkoituksena on sienitietouden kaikinpuolinen levittäminen paikkakunnalla sekä toimiminen yhdyssiteenä niiden kesken, joita sienet ja niiden käyttö kiinnostaa. Järjestämällä esitelmätilaisuuksia (esimerkiksi aina syys- ja kevätkokouksen yhteydessä), näyttelyitä ja neuvontapisteitä ollaan harrastajien tukena ja opastetaan aloittelijoita sienten kiehtovaan maailmaan. Perinteisiksi muodostuneet, asiantuntijoiden ohjaamat keväiset ja syksyiset retket ovat oppimistilanteita parhaimmillaan ja tarjoavat lisäksi leppoisaa yhdessäoloa yhteisen harrastuksen parissa. Jokasyksyisiä tilaisuuksia ovat Hämeenlinnan pääkirjastossa pidettävä sieninäyttely sekä sieniosasto syyskuun Kalamarkkinoilla, jolloin on mahdollisuus saada lajintuntemus- ym. neuvontaa ajankohtaisista sienistä. Sienten säilöntään ja sieniruokien valmistukseen saa opastusta edellä mainituissa neuvontatilaisuuksissa sekä Marttojen kanssa yhteistyössä järjestettävillä kursseilla.

Hämeenlinnan Sieniseuran yhteistyötahoja ovat Etelä-Hämeen Martat ry sekä Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Häme ry. Läheinen naapuri, Tampereen Sieniseura, on ollut alusta lähtien asiantuntevana tukena toiminnassamme. Maamme kaikkien paikallisten sieniseurojen kanssa pidetään yhteyttä vuotuisissa tapaamisissa, jotka järjestetään eri puolilla Suomea aina jonkun sieniseuran toimesta. Vuonna 2011 on Hämeenlinnan Sieniseuran vuoro isännöidä nämä Valtakunnalliset sienipäivät. Kaksipäiväisen tilaisuuden aikana on retkeilyn ja yhdessä laadittavan sieninäyttelyn, luentojen ja demonstraatioiden myötä mahdollisuus saada ajankohtaista tietoa sienistä sekä tasokasta opetusta lajintunnistuksessa. Samalla tutustuu maamme parhaisiin sieniasiantuntijoihin sekä toisiin alan harrastajiin.

Tervetuloa mukaan!

Seuran jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun 10 €  Hämeenlinnan Sieniseuran tilille OP 568000-2232662. Laita nimi- ja osoitetiedot selvästi maksun viestiin. Seuran toiminnasta ja tapahtumista ilmoitetaan Hämeenlinnan paikallislehtien seuratoimintapalstoilla sekä alkuvuodesta jäsenille lähetettävällä jäsentiedotteella. Jos olet kiinnostunut sienistä ja halukas oppimaan uutta, tule tilaisuuksiimme mukaan.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja:

Jaana Lehrbäck
Rauhankatu 5
13100 Hämeenlinna
p. 040-7367557
etela-hame@martat.fi

Jäsenasioista vastaa:

Terttu Kallionpää
p. 050 – 5464254