Sienipäivä Syötteen luontokeskuksella 6.9.2014

Tiesitkö, että sienet ovat heterotrofeja? Tunnistatko hunajavahakkaan? Entä tiesitkö, että tateilla voi herkuttelun lisäksi värjätä lankaa?

Syötteen luontokeskuksen sienipäivässä pääset tutustumaan sienten moninaiseen maailmaan. Päivä alkaa kauppasienineuvoja Riitta Rontun luennolla sienten saloista klo 9.00 Luennon jälkeen klo 9.45–13.00 lähdetään hänen johdollaan sieniretkelle Syötteen metsiin. Retkelle on ennakkoilmoittautuminen 3.9. mennessä Tiina Salonpäälle puh. 0400 289 330, pudasjarvi(at)4h.fi. Retkelle kannattaa varata mukaan oma sienikori, sieniveitsi, metsään sopivat jalkineet, säänmukainen varustus, juomapullo sekä oma sienikirja.

Iltapäivällä klo 14–16 luontokeskuksella ihastellaan sieninäyttelyä ja tarjolla on sienineuvontaa. Voit vaikkapa opetella muutaman uuden sienen tai kysäistä hyvää sieniruokavinkkiä! Luontokeskuksen laavulla Minna Annila johdattelee sienivärjäyksen saloihin klo 10–16. Esillä on värjäyksen eri työvaiheita ja valmiita lankojakin. Lapsille

tarjolla on sieniaiheista puuhastelua. Luontokeskuksen auditoriossa askarrellaan sieniä ja lapset voivat piirtää oman sienitaideteoksensa Pudasjärven 4H-yhdistyksen sieninäyttelyyn. Luontokeskuksen ravintolassa Siruka Eräpalvelut tarjoilee sienipitoista lounasta klo 11–15. Päivän ohjelmat ovat kaikille maksuttomia. Tervetuloa!

Syötteen sienipäivä toteutetaan Syötteen luontokeskuksen ja Pudasjärven 4H-yhdistyksen yhteistyönä.

Lisätietoja:

Syötteen luontokeskukselta, Erätie 1, 93280 Syöte, puh. 040 583 1608, syote(at)metsa.fi