Matti Kulju kertoo ensin Sieniatlas-hankkeesta, sen merkityksestä ja opastaa sieniatlaslomakkeeen käyttöä. Ilta jatkuu sienihavaintojen tallennuksilla ja samalla opitaan enemmän lajistotiedon keräämisessä tarvittavia taitoja. Oppaina toimivat myös Annu Ruotsalainen, Antti Pekkala ja Aune Pisilä.

Sieniatlas kerää tietoa sienilajien levinneisyydestä ja kasvupaikoista Suomessa. Hanke edistää sieniharrastusta ja lajintuntemusta. Sieniatlaslomakkeen kautta ilmoitetut havainnot tallentuvat Suomen Lajitietokeskuksen tietojärjestelmään. Havaintotietoja voivat hakea niin harrastajat kuin tutkijat. Samalla voi hakea ja tarkastella tietoja myös museoihin tallennetetuista sieninäytteistä.

Tallenna mahdolliset sienikuvasi muistitikulle tai ota oma tietokoneesi mukaan sienikuvineen. Vaikka jo osaisitkin, tule silti, sillä nyt on juuri oikea aika purkaa syksyn/vuoden kuvat Sieniatlakseen. Mukaan voit tulla myös kuuntelemaan ja oppimaan ilman kuviakin. Viivy niin kauan kun haluat :=). Ilta on kaikille kiinnostujille avoin.

Ja sieniseurassahan on aina mukavaa!

Tarjoamme pientä purtavaa ja kahvit/teet.

Tervetuloa!