Saimi Hoyerin juontama ruokasienitapahtuma tarjoaa makuelämyksiä ja asiaa. Ravintola Kellohallin 21.9. klo 10-16 valtaava sienipäivä sisältää luentoja, ainutlaatuisen sieninäyttelyn sekä torin, jossa voi ostaa ja myydä sieniä ja sienituotteita.

Aamupäivällä ravintoasiantuntija ja tietokirjailija Jaakko Halmetoja pitää luennon pakurista ja muista terveysvaikutteisista sienistä ja Saimi Hoyer haastattelee Martti Hakalaa, Orakaskuivurin kehittäjää, sienten käsittelystä ja kuivauksesta. Avoimella kyselytunnilla yleisöä askarruttaviin sieniaiheisiin vastaavat sieniasiantuntija Tea von Bonsdorff, Marttaliiton Arja Hopsu-Neuvonen sekä haperotutkija Juhani Ruotsalainen.

Sieninäyttelyssä Suomen Sieniseuran ja Marttaliiton oppaat neuvovat sienten tunnistuksessa, käsittelyssä ja ruuanlaitossa. Lääkäri Tero Taipaleen maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen pakastekuivattujen sienten kokoelma on myös esillä yleisölle.

Kellohalli valmistaa koko tapahtuman ajan ruokia eri sienilajeista. Lisäksi illalla tarjoillaan erityinen sienimenu, johon ravintolan kokit loihtivat herkkuja myös metsiemme erikoisimmista sienistä.

Sienipäivän järjestää Sieni-ihmiset-yhdistys yhdessä Kellohallin, Suomen Sieniseuran ja Marttaliiton kanssa. Tapahtuman juontaa Saimi Hoyer.

Kellohallin sienipäivä 21.9. klo 10-16
Klo 10 Ovet auki
Klo 12 Saimi Hoyer haastattelee Martti Hakalaa
Klo 13 Jaakko Halmetoja pitää esitelmän pakurista
Klo 15 Sienikeskustelu

Illallinen klo 19 alkaen. Neljän ruokalajin sienimenu 45€. Pöytävaraukset 010 2818 244, bookings@kellohalli.fi.

Lisätiedot:
– Kellohalli: Tuottaja Elina Forss, +358 50 590 9768, info@kellohalli.fi
– Sieni-ihmiset ry: Petri Salmela +358 40 7444 454, petri.salmela@dogdesign.fi
– www.kellohalli.fi
– www.facebook.com/kellohalli

Suomen Sieni-ihmiset ry innostaa ja rohkaisee ihmisiä sienestysharrastuksen pariin. Vasta perustettu yhdistys haluaa laajentaa erilaisten sienilajien tuntemusta ja käyttöä kotona, ravintolassa ja kaupassa. Takana on kulinaristinen näkökulma, jonka mukaan sienet kuuluvat paljon käytetyksi raaka-aineeksi lihan ja kasvisten rinnalle. Yhdistys luo Suomen sieni-ihmisille oman foorumin, jossa vaihtaa ajatuksia ja jakaa tietoa.

 

Kellohalli sijaitsee ainutlaatuisessa urbaanissa miljöössä, Teurastamon pihapiirissä Helsingin Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa. Kellohallin ravintoloitsijana toimii Antto Melasniemi, jonka ravintolat Kuurna ja Ateljé Finne sekä Putte’s Bar & Pizza ovat vakiinnuttaneet asemansa Helsingin ravintolakartalla. Ravintola Kellohallin johtoajatuksena on valmistaa uuden suomalaisen keittiön helmiä, jossa käytetään mahdollisimman paljon pientuottajien kotimaisia raaka-aineita. Ravintolassa järjestetään myös illallistapahtumia sekä yksityistilaisuuksia.