Toteutuu lähiopetuksena. Mahdollisten koronarajoitusten myötä myös kokkaaminen toteutetaan luonnossa. Kurssimaksu sisältää 3€ materiaalimaksua.

Kokoonnutaan opiston pihalle os. Ylhäistentie 2 klo 9:30 alkaen, lähtö maastoon klo 10. Huom! Kukin osallistuja varmistaa kimppakyytinsä, opettajan autoon sopii 4 hlöä.

Maastossa opetellaan yleisimpiä ja satoisimpia ruuaksi kelpaavia sieniä. Niille, jotka ovat jo peruskurssin käyneet, opetetaan myös muita lajeja. Mukaan kerätään niin paljon sieniä, että jokainen saa niistä kokattua itselle yhden ruuan ja maistelumenyyn. Keräys ja opetus kestävät noin 2- 3h, jonka jälkeen on evästauko. Evästauon jälkeen kokoonnutaan kimppakyydeille ja hakeudutaan opistolle takaisin. Kokkausosuus alkaa viimeistään klo 14. Omista sienilöydöistä tehdään yksi yksinkertainen ruoka ja muut kerätyt sienet valmistetaan pannulla maistelua varten. Näin saadaan hyvä tuntuma siihen, millaiseen ruokaan mitäkin sienilajia voi käyttää. Opetetaan myös eri sienilajeille sopivia säilöntätapoja. Mukaan kelin mukainen vaatetus, sienikori ja – veitsi, muistiinpanovälineet, kameraa voi myös käyttää. Jos omistaa älypuhelimen, voi ladata siihen valmiiksi Maastokartat -sovelluksen. Kannattaa varmistaa, että puhelimen akku on täynnä. Omat eväät mukaan.

Ilmoittautuminen 11.8. klo 15 alkaen internetissä www.salo.fi/kansalaisopisto tai puhelimitse klo 15-16 numeroon 044 778 4562 ja tämän jälkeen opiston toimiston aukioloaikoina numeroon 02 778 4561 tai 02 778 4570. Peruminen viimeistään 10.9.

tapahtuman nettisivu